Pastorale counseling

Pastoraat is kortgezegd: onderlinge zorg voor en omzien naar elkaar. Essentieel hierbij is aandachtig luisteren in een sfeer van wederzijds vertrouwen en veiligheid.

Pastorale zorg is een verantwoordelijkheid van de kerk, maar soms overstijgen problemen de mogelijkheden van het kerkelijk pastoraat. Dat kan gebeuren bij rouw en verlies, ernstig toenemende neerslachtigheid, angststoornissen, een laag zelfbeeld et cetera. In die gevallen komt pastorale counseling in beeld: een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening, gericht op actieve verandering.

Vaak is dit een aanvulling op de reguliere hulpverlening. Counselors schrijven nooit medicijnen voor en wijzen nooit voorgeschreven medicatie af. Wel hebben zij kennis over de werking, mogelijke bijwerkingen en complicaties van bepaalde medicijnen.

Pastorale counseling is een laagdrempelige vorm van psychosociale hulpverlening, gericht op actieve verandering.

image00009

Time-Out: Heb je een vol en druk leven en kun je wel wat rust gebruiken dan  wordt het tijd voor een Time-Out. Geniet van de ruimte en rust in dit mooie ingerichte 2-persoonshuisje. Ook zijn er in de nabije omgeving prachtige wandel en fietsroutes.

Ook is er bij Time-Out ruimte voor  ontspanning/herstel na een ziekenhuisopname en-of lange zorg aan partner. Hiervoor is er de mogelijkheid tot het reserveren van een geheel verzorgd weekend of midweek. Van harte welkom!