Vertrouwen

  • Berichtcategorie:Uncategorized
 

‘’Ik zei tot de man die aan de poort van het nieuw jaar stond; Geef mij een licht, zodat ik veilig het onbekende binnen kan gaan. Maar hij antwoordde: Ga in de duisternis en leg je hand in de hand van God, dat zal beter voor je zijn dan licht, en veiliger dan een bekende weg.’’

Hoe zit het met ons? Welke zorg houdt ons momenteel het meeste bezig in ons eigen persoonlijke leven? Onzekerheid over de voortgang van de coronamaatregelen? De toekomst van onze kinderen? Of maken wij ons misschien zorgen over de verdeeldheid die er heerst in Nederland? De overheid die ingrijpt in Godsdienstige zaken? Veel zekerheden wankelen, de angst onder mensen in onze tijd neemt toe. Er is weinig innerlijke rust zo lijkt het. De man aan de poort van het nieuwe jaar vroeg om een licht. Ook wij worden er in deze tijd ons van bewust gemaakt dat we graag zelf de controle willen hebben over ons leven, maar moeten toegeven dat het leven niet maakbaar is.

Dat we graag zekerheid willen hebben over iets waarvan de zekerheid niet bij de mens ligt. In handen willen hebben wat een mens niet in handen kan vasthouden. Durven wij al onze zorgen aan Hem toe te vertrouwen en ze dan ook los te laten. Aan Gods hand straks het nieuwe jaar in te gaan? Ik hoop het van harte want dit zal beter voor ons zal zijn dan een lichtje en veiliger dan op een voor ons bekende weg! Voor morgen en de dagen ernaar zal voorzien worden omdat Hij het is die voor ons zorgt (Mattheus 6:34)